Weer dichter bij jezelf met coaching, herontdek je bewustzijn

Home/Blog/Weer dichter bij jezelf met coaching, herontdek je bewustzijn

heaven-reflecting-sun_bew-650x337

In mijn praktijk kom ik vrouwen tegen die aangeven zichzelf kwijt te zijn in hun relatie, werk en gezin. Meestal zijn deze processen over jaren gelopen en is hun bewustzijn in zichzelf verloren gegaan.

Emoties die een rol spelen zijn; schuld, verdriet, verwachtingen en angst. Deze zijn gekoppeld aan patronen, die ooit geleerd zijn. ‘Ik moet mij aanpassen’, ‘Ik word niet gezien’ en ‘Ik moet mijn best doen’ zijn veel voorkomende overtuigingen die geleefd worden. Dit gebeurt echter onbewust en wordt zo niet opgemerkt. Het is een tweede jas geworden. Door plotselinge crisis en triggers van buiten past het niet meer en raken wij in de war.
Een klant vertelt over haar proces: ‘Omdat je er zelf diep in zit, is het prettig als een vertrouwde buitenstaander meekijkt en je ervan bewust maakt wat er precies gebeurt. Soms moet je gewoon stoppen met denken en redeneren, maar ademhalen en voelen. Na een aantal maanden is er nu weer een gezonde interactie, waaruit nieuwe dingen kunnen ontstaan. Ik ervaar coaching allerminst als sturend. Het zorgt ervoor dat je op een natuurlijke manier weer dichter tot jezelf komt. Geen rare oefeningen of ingewikkeld huiswerk. Het is soms confronterend, maar altijd respectvol en positief. Het op een andere manier doen, is zelfs leuk geworden.’ Deze klant zat verstrikt in een aantal dilemma’s waar zijzelf geen ruimte had om bewust naar zichzelf te kijken. In onze sessies heeft zij dit bewust-zijn opnieuw ontdekt.

Wil ook jij meer ruimte en vrijheid, neem dan voor een gratis intakegesprek contact op met mij.

Geschreven door Astrid Luciga ForYouMagazine.nl

By |23 november, 2015|Blog|1 Comment

One Comment

  1. Jean-Paul 24 november 2015 at 18:31 - Reply

    Goed, duidelijke, to the point en geaard artikel Astrid. Vele van ons leven onder verwachtingen van een ander en de maatschappij en zijn de verbinding kwijt geraakt met onze kern. Goed dat je mensen kan begeleiden naar hun eigen kern.

    Jean-Paul

Leave A Comment