Daarom coaching! Van afwijzing en oordeel naar zijn wie je bent.

Home/Blog/Daarom coaching! Van afwijzing en oordeel naar zijn wie je bent.

Vandaag tijdens een sessie kwam wederom  de effectiviteit van coaching aan bod. Mijn klant vertelde dat zij in het verleden therapeuten had bezocht. Niets hielp in haar zoektocht haar angsten en het gevoel “ik mag niet zijn zoals ik ben” te laten verdwijnen. Wat zij wel kreeg waren diagnoses over haar jeugdtrauma en dat zij moeilijke gevoelens had, die niet verholpen konden worden. Afwijzing was het resultaat. Een stempel, een nieuw oordeel, dat bovenop haar lage eigenwaarde kwam.

Proces coaching

Zo vond zij coaching bij mij. De intake raakte en gaf het idee “hier wil ik zijn”
In onze sessies werd zij gezien en gehoord in wie zij is met haar angsten en overtuigingen. Haar pantser die zij had opgebouwd tegen een wereld, die haar niet begreep. Waarin zij wel tot voor kort functioneerde en presteerde. Het was genoeg.De jas die zij zich had aangemeten paste niet meer en werd te strak, vermoeidheid, geprikkeld zijn waren het gevolg.

Zij ontmoette in onze sessies haar pantser; cynisch reageren, harde humor. Deze had zij ontwikkelt om zich staande te houden in situaties die haar diep raakten. Zij ontmoette haar pleaser, die ongeacht wat zij nodig had, voor andere klaar stond en haarzelf wederom in de schaduw zette. Wie herkend dit niet?

Verandering

Nu sessies verder schuilen er nog steeds triggers, die haar roepen in oud gedrag te stappen. Het mooie is dat zij deze nu herkend en een keuze kan maken er niet in te stappen. Haar angsten heeft zij losgelaten in ruil voor nieuwe energie en kracht vanuit haar gevoel. Dat gevoel dat zij jaren had geprobeerd te onderdrukken mag er nu zijn. Dat gevoel is nu de nieuwe graadmeter voor wat zij doet en geeft. Grenzen worden niet langer vanuit controle, maar een dieper bewustzijn aangegeven. Haar bewustzijn!

Ik ervaar wederom hoe mooi mijn vak is en hoeveel er te oogsten is.  Zonder oordeel, volgen, vragen en kijken naar wat iemand nodig heeft.
Kijk ook naar de tijdelijke zomeraanbieding voor een wandelsessie of zijn in de natuur. Geldig tot 1 augustus.

By |20 juli, 2016|Blog|1 Comment

One Comment

  1. Anita Kornman 11 september 2016 at 09:52 - Reply

    Mooi Astrid.
    Wanneer is het belangrijk om voor een coach te kiezen in plaats van een therapeut? Wat is jouw ervaring hierin?

Leave A Comment